Forside   Program for alle ugerne

Kreativ leg og sund slik/kage

Uge 26

I denne uge er vi alle igangsættere. Vi skal lege og have det sjovt og hyggeligt. Vi har stenmaling, farver, sakse, papirklip, papmache, perler, balloner, farvelader, pensler, ludo, skak, kinaskak, back gammon, garn og meget mere. Og vi har volleybold, mini tennis, børne badminton, rundbold, fodbold, bløde børnebolde, rundbold, ringspil mm. Vi lave skattejagt, troldejagt i skoven, laver masker, farver fjer, laver pandebånd, lærer en indianer sang, træner i at skyde med bue og pil, angriber de onde pengemænd, der gemmer skatte i skoven, og som vil suge kraften ud af os. Daglig eksperimenterer vi med at lave super sund slik, super sund drik og super sund kage. Og alle måltider er også super sunde. Vi eksperimenterer med at lave nye retter, der er lette at lave, og som børn kan være med til at lave. Hele ugen er uret stillet til hygge.

Denne uge er kødfri og alkoholfri. Og børnene er med til at lave alt det, vi skal spise og drikke.

Sund slik: Ingen sukker, ingen æg, ingen mælk, ingen smør/margarine - men MEGEN fantasi om sirup, chokolade, kokos, mandler, frugt, sesamfrø, dadler mm. Vi har nogle opskrifter - måske har du også nogle?

Sund kage: Ingen sukker, ingen æg, ingen mælk, ingen smør/margarine - men MEGEN fantasi om kikærter, kokosmælk til alternativ flødeskum, æblermost mm. Vi medbringer opskrifter - måske medbringer du også nogle?

Sund saft: Vi plukker frisk frugt og lave saft af det - blander det med æblemost, der er lavet i efteråret og nu ligger på køl - fortynder det med vand. WOV hvor smager det godt.

Sund mad: Denne uge er vi alle børn - og børn kan bedst lide rå grønsager, hvor man kan se de enkelte stykker: Nu tar' jeg et stykke gulerod. Nu tar' jeg et stykke tomat. Så tar' jeg et stykke agurk. Og så tar' jeg nogle ærter. Hvert stykke snager godt. Og det er lækkeret at skifte. Vi laver også varm mad. f.eks. grønsagsbøffer. Børn elsker, når der er løg i de varme retter, men løg-stykkerne skal være så små, at de ikke kan ses - og så små, at deres smag opleves sammen med noget andet. Når maden består af flere dele, skal de ikke blandes, men ligge hver for sig på tallerkenen. Der skal kun minimalt salt og peber i, men gerne friske urter eller en smule krydderi.

Er dit barn vant til kød?: Hvis man er vant til at spise kød, er man vant til at have syre i blodet. De første par dage laver vi mad, der ligner kød-mad. Børnene får frugt og æblemost, der giver syre i blodet, men det forsvinder efter ½ time. Efter et par dage bliver blodet neutralt, og så slapper kroppen af - og har ikke længere lyst til kød. Så får vi spagetti med kanon-sovs.

Der er masser af brændenælder, melder og andet vildt - og tilberedt rigtigt og blandet med andet smager det enormt lækkert.

Og så synger vi børnesange: Oles nye automobil, Bjørnen ... og hvad de nu hedder.